58476 58476

Lallemand London ESB 11g

Klassisk Engelsk ESB Ale Jäst

Artikelnummer105635
BeskrivningSpecifikationerAlternativ
Beskrivning

Jäst (Saccharomyces cerevisiae) 11 gram

Torrjäst som används till att brygga de traditionella engelska ölstilarna som är kända för sin rena aroma.

 


•Utjäsning: Medium til hög
•Flockulering: Låg
•Rekommenderad jäsningstemperatur: 18-22°C
•Alkohol tolerans: 9% ABV
•Rekommenderad dosering: 1g/l för att säkerställa ett minimum av 1 miljon celller per ml. 

 


Tillverkarens rekommenderade tillsättnings-instruktioner:
Det är viktigt att återfukta torrjästen i en ren behållare innan du tillsätter den i vörten.

Strö torrjästen över upp till 10 gånger sin egna vikt med vatten (1g jäst till 10 ml vatten) på 27C ± 3C. Efter att jästen är genomblöt (detta kan ta 15-30 minuter), rör försiktigt i den tills att vätskan är fri från klumpar. Då är den redo för att tillsättas i vörten.



Alternativt, tillsätt torrjästen rätt i vörten som är på 20C+, i jäsningskärlet. Strö jästen jämnt över vörten för att undvika att det klumpar sig. Låt stå i 30 minuter och rör sedan försiktigt t.ex. genom luftning.

Specifikationer

Produktinformasjon

Passar till
  • Amerikanska Ales
  • Engelska Ales
  • NEIPA
  • IPA
  • Pale Ale
  • Porter/Stout
Producent Lallemand
Välj vikt 10 - 11,5 g


Alternativ
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.