56367

Crisp Chevallier Malt 25 kg hel

5-7 EBC / 2-3 Lovibond

Varunummer: 105455
BeskrivningSpecifikationer
Beskrivning

Chevallier är en historisk maltsort från 1800-talet som nu är tillbaka från glömskan. En unik basmalt med mycket karaktär, fyllig smak och aromer av kex. Jämfört med moderna maltsorter är både arom och smak mer framträdande och Chevallier passar därför särskilt bra i maltrika ales, eller i öl där man behöver mer fyllighet för att balansera ut större humletillsatser.

 

Chevallier anses vara den allda första typen av korn som utvecklades särskilt för malting. Uppkallad efter prästen John Chevallier från Suffolk, England, som först odlade kornsorten 1824. Maltsorten blev snabbt den mest populära och i slutet av 1800-talet odlades den över hela Europa, i Kalifornien, Chile, Australien och Nya Zeeland. Mot slutet av den viktorianska eran stod Chevallier för 80-90% av allt korn som odlades i England. I takt med att nya, mindre krävande typer av korn kom ut på marknaden minskade dess popularitet och 100 år efter dess introduktion avbröts produktionen på 1930-talet. 

 

Crisp, tillsammans med John Innes-institutet i Norwich, har återinfört den legendariska kornsorten i komersiell produktion. Traditionella maltingtekniker används självklart fortfarande, kombinerat med en modern kvalitetskontroll.

 

 

1. Beställer du malt till ett eller flera brygg? Hjälp oss skicka detta i rätt förpackning; 
Alla maltsorter som beställs över ett kilo, blir packat i separata påsar.

Flera malstorter i samma order med volym som understiger ett kilo antas vara ett recept och skickas blandat i en påse om du inte meddelar annat vid kassan. Detta gör du i «Meddelande till försäljningsavdelningen».

2. Beställning av malt generellt;
Ska du tillexempel ha ett recept som består av 4,4 kg pale malt och 80 gram chokladmalt så beställer du på följande sätt:
4 x 1 kg pale malt
5 x 100g pale malt
1 x 100g chokladmalt, vidare skriver du under «Meddelande till försäljningsavdelningen» vid kassan att du ska ha 80g och inte 100g.

3. Ska du ha krossad malt så kan du välja den i rullmenyn ovan. 

 

Specifikationer

Produktinformasjon

Passar till
  • Amerikanska Ales
  • Engelska Ales
  • Belgisk öl
  • IPA
  • Pale Ale
  • Porter/Stout
  • Suröl
  • Farmhouse Ales
Producent Crisp Malting Group
Välj vikt 25 kg (säck)


Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.